Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bláznivý zápas skončil štastně pro Delony, kteří se tak těší na finále „Harcovky“

17. 5. 2012

duracell_bunny.jpgKdo neviděl, neuvěří! Ve středu 16.5.2012 se odehrála dlouho očekávaná odveta semifinálového matche mezi Delony a týmem Duracellu. Lepší pozici před odvetou měli soupeři, neboť v prvním zápase, před 14dny, dokázali šťastně zvítězit 3:2. Pokud jsme chtěli pomýšlet na finále, museli jsme tedy v tomto matchi zvítězit a pak spoléhat na loterii v podobě trestných střílení.

 

Do zápasu vstupovali Deloni řádně nabuzeni, leč oslabeni o Neťase (problémy s kolenem) a o přestanovského Davču (první poločas nestihl kvůli zdržení v Praze..btw..to je hodně divný no :-)). Samotný zápas se vyvíjel pro Delony více než příhodně. Po úvodním oťukávání napřáhl z velkého úhlu Míťa a děrovaný nesmysl zastavila až síťka za soupeřovým brankářem (1:0). I přes několik dalších šancí takto skončila i první půle.

 

Na druhou půli naše řady již posílil nástávající pantáta Drikeťák. Jeho přítomnost na hřišti byla od počátku znát a hned při prvním střídání dopustili s Dímou svoji nedůrazností před naší kasou soupeři vyrovnat – 1:1! Netrvalo dlouho a soupeř se nenápadnou střelou z půlky dostal dokonce do vedení. (1:2). V tu chvíli byli Deloni jak opaření, na hřišti se evidentně hledali a na nějaký obrat v zápase to rozhodně nevypadalo. Zlom nastal až dvě minuty před koncem, kdy Díma střelou od mantinelu trefil boční síťku,ale míček se kdovíjak odrazil do brankářových zad a byl z toho vlastní gól a skóre 2:2 (šťastný odraz číslo 1).

 

Tato branka vlila Delonům novou krev do žil a soupeř nevěděl kam skočit, neboť na branku králíků létala jedna střela za druhou. Půlminutu před koncem, za stále vyrovnaného stavu, jsme si vzali oddechový čas, kde jsme spřádali plány na poslední útoky. Na hřiště šlo naše hvězdné extraligové trio doplněné o Pádla a Bogena, kteří dostali za úkol stínit před brankářem. Hned po rozehrávce jsme vytvořili obrovský tlak před brankou, který nakonec ukončila Dérova branka 20 vteřin před koncem - (3:2!!!) Zbylé sekundy už jsme zkušeně dohráli a tak bylo jasné, že prvního finalistu určí až samostatné nájezdy.

 

Soupeř své první dvě penalty proměnil, naopak Déra a Blážej si neporadili úplně ideálně a tak to bylo po dvou sériích 0:2. Pak ovšem poprvé zaváhal soupeř, následně Dímis chladnokrevně zkorigoval na 1:2 a bylo opět o co hrát. Čtvrtou sérii zahájili králíci střelou pouze do tyče(kterou před nájezdem Pádlo na střídačce  vzýval) a když se pak sám ujal nájezdu, byla z toho  neomylná „bekendovka“ a srovnání na 2:2! V páté sérii ovšem soupeř uspěl a vše tak záleželo na „Hráči Bogenovi“ – když dá tak se pokračuje, když ne soupeř vítězí. Bogen před brankářem předvedl svoji klasickou míchanici, následně natáhl míček do bekendu,ale trefil pouze ruce brankáře, kterému ovšem míček záhadně mezi rukama proplul a nakonec se doušoural až do brány!! (Šťastný odraž č.2.....díky Prďochu) a nájezdy pokračovaly tzv. náhlou smrtí! V ní soupeř hned zkraje zaváhal (po Aldově fantastickém sejvu) a tak Deloni mohli rozhodnout. Míček si po menší poradě na střídačce vzal ruský car Dmitry Alexandorvič Uglanov a kličkou do forhendu na hřišti rozpoutal neuvěřitelné delonské šílenství, které pokračovalo ještě hromovým řvaním a pozpěvováním v šatně a na základně u Hrocha!!

 

Příští středu nás tedy po třech letech čeká opět finále v němž se postavíme proti tradičnímu rivalovi Sukmistrům, jejichž barvy hájí např. Izzy, Zdenda Vážný, nebo kapitán místní  extraligové „Getry“ Zajda. Deloni se jakožto pořádný mančaft dohodli, že se celý týden nebudou holit a na finále přijdou všichni v oblecích!! Poděkování za neskutečnou bojovnost patří nejen celému týmu,ale také našim věrným fans, díky kterým mělo utkání i patřičnou atmosféru. Takže příští středu všichni na Harcově!!