Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deloni do finále přes Duracell nepostoupili

ve středu 18. května sme sehráli odvetný zápas proti týmu Králíků. Deloni do zápasu nastoupili bez Bogena, který měl fotbalové a povinnosti a bez Hondzka, který někdě kujebákoval :-) Absence 5metra a Pumpaře nemohla překvapit snad ani největší optimisty. :-)

Samotný zápas začal velmi svižně a Duracelláci nabídli svými chybami Delonům dvě velké šance, které bohužel zůstaly bez potrestání. Následně se uplatnilo pravidlo, nedáš dostaneš a králíci se z nenápadné střely, kterou si nešťastně do branky srazil keeper Alda ujali vedení. Aby toho nebylo málo tak za chvíli jsme šli do oslabení a Duracell z fantasticky rozehrané standartky navýšil skóre 0:2! Deloni se ovšem nevzdávají a tak jsme se neustálým hecováním na střídačce dostali zpět do zápasu, i když do poločasu se skóre již neměnilo.

Druhá půlka začala stejně jako první, tedy našim náporem ale Neťas ani Hany své šance nevyužili. Nový náboj dostalo utkání necelých 7min před koncem, kdy se Dímovi nepovedla střela, ale míček doputoval přímo k Pádlovi na hůl a ten tvrdou střelou bez přípravy zkorigoval na 1:2. 

Delonům tato branka dodala notnou dávku sebevědomí a neuplynulo ani 40 vteřin a bylo vyrovnáno!! K všeobecnému překvapení se snajprem stal Díma, který protáhl míček přes tři hráče a po delším střeleckém půstu nejenže trefil branku, ale dokonce rozvlnil i síťku v soupeřově svatyni. 2:2!! V tu chvíli králíci evidentně znervózněli a Deloni tvrdě šli za svým cílem a tím bylo vítězství v základní hrací době. Obrovskou šanci měl Déra, který krásně protáhl míček podél brankové čáry, ale jeho střela z bezprostřední blízkosti bohužel skončila jen na břevně. Následně jsme měli příležitost v podobě přesilové hry, na kterou jsme si vzali i time out, nicméně žádná z nadějných střel se bohužel neujala.

Před koncem matche jsme tak museli přistoupit na hru va-bank. Zápas se mohl překlopit na obě strany, nicméně štastnější bal tým králíků, neboť při jednom z protiutoků, se Zdenda dostal do samostatného úniku, který s přehledem zakončil a rozhodl tak o osudu celého dvojutkání. 2:3. V poslední minutě jsme ještě zkusili hru bez brankáře, ale kromě pár střel jsme ze závěrečného náporu nic nevytěžili.

Toto velmi vyrovnané dvojutkání rozhodla větší produktivita v zakončení od týmu Duracellů, neboť co se týká nasazení a bojovnosti v tom Deloni rozhodně nijak nezaostávali (ba naopak) a postup si králíci museli tvrdě vybojovat. Soupeři bychom chtěli do finále popřát hodně štěstí (snad se věčně druzí konečně probudí). Závěrem bych chtěl všem našim hráčům poděkovat za příkladnou bojovnost, neboť ani za stavu 0:2 jsme se nesložili a makali až do samotného závěru, přesně jak velí démonská tradice.

Poslední střetnutí nás čeká příští týden ve středu, kdy vyzveme od 20 hod v boji o 3. místo nám dobře známý tým Sukkmistrů. Dá se očekávat velmi vyhecovaný a divácky atraktivní zápas, takže příští středu na aréně.