Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak jsme druhý no a co, no a co, no a co-oo?! Deloni vs Sukmisstři 2:4 (0:2)

25. 5. 2012

248593_1719965919456_1247525670_31442928_1285750_n.jpgStředeční večer s datem 23.5.2012 přinesl to. na co jsme se celý rok těšili a v co jsme doufali. Na programu byl totiž finálový den harcovky. Nejprve se o třetí flek utkali Jamajčani proti Duracellu. Zápas vyšel nakonec lépe králíkům a ty tedy nakonec brali třetí flek.

Jako vyvrcholení večera pak byl brán match mezi Delony a Sukmisstry. Oba týmy nastoupily v kompletním a tedy nejsilnějším možném složení, a tak utkání slibovalo velmi zajímavou podívanou. Po úvodním oťukávání, to byli Sukmissři, kteří vstřelili první branku a dostali se tak do psychologické výhody. Poté soupeř špatně střídal a Delonům se díky Blážovi podařilo v přesilovce vyrovnat, avšak nakonec po soupeřově nátlaku a krátké poradě rozhodčích byl gól k velké nevoli Delonů a jejich fans odvolán.

Aby toho nebylo málo, tak následně putoval na trestnou lavici Fuft a šli jsme do čtyřech. V oslabení ještě předvedl Pádlo zatmění, když nedodržel 3metrový odstup od rozehrávky soupeře a Delony čekalo skoro 2min oslabení 3 proti 5. To ovšem naše hrdinská trojice zvládla fantasticky, a tak se skóre neměnilo. Jen co oba hříšníci vběhli na hřiště tak putoval za katr (trošku přísně) také Hany za údajné blokování hole. Ještě v tomto oslabení soupeřův brankář vyhodil míček tak nešťastně, že trefil Bogena do citlivých partií, čímž ho vyřadil ze hry a než se Bogy dostal na střídačku, tak byla pohroma na světě 0:2. (Proč sudí zápas nepřerušili nebo proč soupeř nevyhodil míček za mantinel zůstává záhadou). Tímto výsledkem skončila i první půle.

O poločase si na střídačce vzal hlavní slovo sám velký David.  Zkraje druhé půle se nám podařilo dostat se na kontakt, když Bláža střelou z úhlu překvapil Ivana v soupeřovic svatyni. Tato branka již platila, takže 1:2.  Zápas okamžitě dostal nový náboj a šance se střídaly na obou stranách. Trefil se ovšem zase soupeř, a tak to 9 minut před koncem bylo znovu „o dva“ tentokráte 1:3. Za dvě minuty ovšem Déra hezkou střelou ze středu hřiště kontroval a bylo opět sníženo na rozdíl jedné branky a o náboj postaráno (2:3).

V tu chvíli jakoby „Sukové“ trochu vypadli z role a Delonům se naskytla nejedna šance k vyrovnání. Nejdřív Pádlo nevyřešil ideálně situaci 3 na 1, když hledal„Hráče Bogena, který střelu do poloodkryté svatyně nedotlačil a následně Bláža nevyužil dvě obrovské šance z předbrankového prostoru. Minutu a půl před koncem se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš a soupeř odskočil již na smrtelných 4:2. Deloni reagovali okamžitým time-outem a snažili se ještě zavzpomínat na zázrak z minulého týdne, leč to je už jen těžko opakovatelné, navíc Sukkmistři si závěr celkem zkušeně pohlídali a i když bylo před soupeřovou brankou ještě dosti husto a dusno, k úpravě skóre to již nevedlo. I tak bylo finále před solidně zaplněnou Harcov Arénou důstojným a dramatickým střetnutím.

Po zápase zavládl v delonních řadách smutek. Ten se u nás ovšem nezdržel dlouho. Na základně u Hrocha jsme se i s našimi věrnými fanoušky poskakovali v heslech kdo neskáče není Delon hop, hop, hop, nebo Tak jsme druhý no a co, no a co no a coo ooo!! Při pití ohnivých vod jsme vzpomněli i na našeho Paďocha, který z nás má (i přes prohru ve finále) určitě radost a je náležitě pyšnej. I všichni ostatní postupem času určitě doceníme, že finále v této velmi solidní konkurenci, je výborný výsledek, kterému chyběla jen ta třešnička na dortu.

Velká část osazenstva se poté přemístila do tančírny na kopečku, kde jsme rozdávali radost a buráceli až do brzkých ranních hodin. Obrovské poděkování míří k našim fantastickým fanouškům, kteří celeý zápas neúnavně povzbuzovali. Především šestice srdcařů (Miki, Komy, Hanz, Míša, Saky a Lucie) byla famózní. Jinak všem hráčům díky moc za celou sezonu, snad to nebylo naposledy, neboť až následně se rozhodne, zda se bude harcovka konat i v příštích letech, nebo zda toto byl její poslední ročník a možná tedy i delonská derniéra.