Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vedení 3:0 na Delony letos nestačí – Bílí Bagři vs. Deloni 3:4 (2:0)

11. 1. 2012 se Deloni ve skromném počtu (Alda keeper, Kifi, Déra, Bláža, Bogy, Pádlo, Hany) sešli k souboji o první místo ve skupině D s týmem Bílých Bagrů. Soupeř, stejně jako my, zažil letos v „harcovce“ pouze pocity vítězství a tak bylo jasné, že jedna série, tímto zápasem skončí. Bagři na rozdíl od Delonů nic nepodcenili a přišli v plné síle. Prostřídávali dvě lajny, naproti tomu na delonské střídačce byl k dispozici pouze jeden čestný a právoplatný člen.

V úvodu utkání jsme drželi míček více na svých hokejkách, ale skórovat se nám, i přes několik slibných šancí, bohužel nepodařilo. A tak přišel zákonitě trest v podobě dvou branek v krátkém sledu v naší síti. Po poločase tedy svítilo na světelné tabuli skóre 2:0 a navíc do druhé půlky Deloni nastupovali oslabeni o vyloučeného Blažeje, který po zbytečném faulu musel za katr. Na konci přesilové hry jsme si špatně rozebrali hráče a výsledkem byl třetí banán v naší síti. (3:0)

Do hlav se nám samozřejmě vkradla myšlenka na tři týdny starý zápas, kde jsme v průběhu matche taky prohrávali 0:3, ale po konci utkání svítil na tabuli výsledek 5:3 pro nás. Zkraje druhé půle Bagři dobře bránili výsledek a nám se nedařilo překonat jejich pevnou obranu. První rázný krok k obratu utkání udělal snajpr Déra jenž zachytil brankářovo nepřesné vyhovení a jeho jedovku zastavila až síťka v brance 3:1! Tento gól vlil Delonům novou krev do žil a za další dvě minutky se po pěkné spolupráci Bogyho s Hanym otáčel brankář Bagrů pro míček za svá záda podruhé! (2:3).

Bagři evidentně znervózněli, začali se lacino zbavovat míčků a byla jen otázka času a štěstí jestli vedení udrží, nebo zda se nám podaří vyrovnat. Platila varianta č. 2, tři minuty před koncem David krásně prokličkoval obranou hostů a předložil Hanymu míček na zlatém podnose 3:3! Po vyrovnávacím gólu tempo zápasu notně opadlo a vypadlo to, že utkání již skončí remízou, než se z ničeho nic, půl minuty před koncem, vyloupl na středu Bláža s míčkem a střelou na bližší tyč skóre definitivně překlopil na naši stranu 3:4! Na odpověď nezbylo už Bagrům mnoho času ani sil, a tak utkání skončilo vítězstvím Delonů o jednu branku.

Omluveni z posledního matche jsou Džáva s Neťasem, kteří jsou na pracovní misi v zahraničí, naopak pohanit si dovolím  Dímku a Fufta, kteří bez omluvy na zápas nedorazili. Oba vědí, co je čeká. Naproti tomu chci poděkovat všem členům Delonů, kteří se zápasu zúčastnili, neboť jsme v 7 lidech zápas náležitě odmakali, přesně takhle má vypadat zapálení pro hru a touha po vítězství (nebo těšení se do Hrocha). Tak nechť žije propíchaný balón, protože jak všichni dobře víme, florbal je jen záminka.